Jag 6 år med Emma och Annika.

Jag 6 år med Emma och Annika.

Jag heter Klara och är född 1987. Bor ute på landet mellan Varberg och Borås med min familj som består av sambo och två barn, våra kaniner och katter.

Redan som ettåring fick jag och min bror, som är fyra år äldre varsin kanin. De hette Emma och Annika. Annika var min kanin. Varje dag stod jag på en upp och nerpåvänd zinkbalja och kelade, var med och matade och skötte dessa två ihop med min bror och mamma.Pappa som hjälpte att supporta med att bygga burar och rasthagar.

I takt med att jag växte upp fick jag lov med support av mamma och pappa utöka mitt intresse med två dvärgvädurar, Snuttan och Trulsan. Det var inte slut där. Jag hade alltid fyra burar där det bodde kaniner upp till jag blev 16 år. Sammanlagt under den perioden hade jag 10 vuxna kaniner. Jag tog även kullar vid tre tillfällen. Vid 16 års ålder flyttade jag iväg för att plugga. Jag fick lägga ner min hobby. Min mamma lovade att en skulle få bo kvar, Kajsa som låg oss varmt om hjärtat. Hon var en dvärgkaninhona som blev 11 år. 

 År 2014 tog jag upp min hobby åter igen. Det är superkul och känner att det är utvecklande och jag lär mig fortfarande mycket.

År 2018/19 tar jag nästa steg och utvecklar mitt intresse med färgavel (till utställning) av zobelsiames brun. Min son har även fått upp ögonen för utställning och han hjälper gärna till. 

Dela den här sidan