Kaninblogg

10. jan, 2021

Snön har kommit och kaninerna gillar att springa i den en stund när jag rastar dem. 

Jag har inte börjat avelsäsongen riktigt än. Hoppas på att det kommit nya kullar i slutet av mars. Börjar då med de äldre honorna jag har, Tiril och Olivia. Se --> Kullregister/planer om du vill läsa mera.

Igår kom Lövhagas Myse fram till Öland där han nu ska bo på Törnbottens kaniner. 

Har även tingat en hona som ska var i den vitörade aveln. Hon heter Ivy, är viltblå och kommer från Alrunans kaninuppfödning. Bakom sig i leden bär hon viltgrå, svart och även chinchilla. Det ska bli jättekul att hon ska komma hit!

Allt för denna gång. Hej då!

 På bilden: Ivy

1. jan, 2021

Hej och god fortsättning på det nya året!

Kaninåret 2020 levererade och gav Lövhagas Ovala ( zobelsiames blå hona) och Lövhagas Nilsson (vitörad viltgrå hane) som ska stanna för vidare avel. 

Kollade på kullplanering inför våren 2021. Den är inte klar än och kommer lägga till fler kullarplaneringar med tiden. Man kan läsa planeringen under fliken Kullregister/planer här på sidan.

Min underbara Lövhagas Myse kommer flytta till Törnbottens kaniner, Öland. Så kul att det kommer fortsättas avla på denna lille pigga, nyfikna, fina och roliga kanin. Letar fortfarande ett nytt hem åt Fredriksson. Ingen brådska då det får ta den tid som behövs för goa Fredriksson som är värd ett gott hem. 

Ligger lite lågt just nu med att ta in nya kaniner då vi ska börja drömmen till våren,  ett kaninstall. Får se hur det går med det. 

10. nov, 2020

Har bestämt mig för att söka ett nytt hem till min fina Fredriksson. När man avlar så är det svårt att hålla kvar alla fina hanar. För att gå vidare i nästa steg i den vitörade aveln så behöver jag ge plats år en ny viltgrå hona.

Den som kommer få Fredriksson som sin nya lille vän kommer få en superfin kille. Han är försiktig men inte om ni känner varandra och särskilt inte när det vankas foder. 

Jag ber om lite tur för att hitta en bra köpare till honom. ❤

 

20. aug, 2020

Det blev tre honor och två hanar. Två honor stannar kvar här. En av hanarna är för tillfället till salu och finns under ”TILL SALU” - fliken. Vid intresse kontakta mig via hemsidan och berätta hur du tänker kring hemmet för din framtida vän. N - kullen kommer också snart läggas ut. Välkommen att höra av dig vid seriöst intresse!

21. jul, 2020

Och nya kullar kom det!

Tiril och Fredriksson fick N-kullen.

Olivia och Dante fick O-kullen.

Jag hoppas kunna spara en från vardera kull om jag ser någon med potential. Särkilt vill jag spara från Tirils vitörade kull för att ta aveln framåt i det vitörade projektet. Vi är en ganska stor skala i Sverige som håller på att avla fram vitörade kaniner. Vår förhoppning är att om några år kunna visa upp djur som ska göra teckningen godkänd för utställning. Jag tycke mig se en unge med fin potential som är viltgrå vitörad.Än är de för små men känns som jag sparar. 

Jag hoppas även på en zobelsiames från Olivas kull som jag kan ställa ut. Än är de bara några dagar så det får vi se.

Även dessa kullar finns det intresselistor på och jag kommer kontakta er som står med först innan de ungar som jag inte behåller kommer gå till försäljning. Det kommer ta lite längre tid än vanligt med andledning till att jag väljer ut till framtida avel först. Så ungefär vid 4 -5 veckors ålder på ungarna kommer jag kontakta er som är intresserade. Så vet ni 🙂. Tack på förhand!