Kaninblogg

10. nov, 2020

Har bestämt mig för att söka ett nytt hem till min fina Fredriksson. När man avlar så är det svårt att hålla kvar alla fina hanar. För att gå vidare i nästa steg i den vitörade aveln så behöver jag ge plats år en ny viltgrå hona.

Den som kommer få Fredriksson som sin nya lille vän kommer få en superfin kille. Han är försiktig men inte om ni känner varandra och särskilt inte när det vankas foder. 

Jag ber om lite tur för att hitta en bra köpare till honom. ❤

 

20. aug, 2020

Det blev tre honor och två hanar. Två honor stannar kvar här. En av hanarna är för tillfället till salu och finns under ”TILL SALU” - fliken. Vid intresse kontakta mig via hemsidan och berätta hur du tänker kring hemmet för din framtida vän. N - kullen kommer också snart läggas ut. Välkommen att höra av dig vid seriöst intresse!

21. jul, 2020

Och nya kullar kom det!

Tiril och Fredriksson fick N-kullen.

Olivia och Dante fick O-kullen.

Jag hoppas kunna spara en från vardera kull om jag ser någon med potential. Särkilt vill jag spara från Tirils vitörade kull för att ta aveln framåt i det vitörade projektet. Vi är en ganska stor skala i Sverige som håller på att avla fram vitörade kaniner. Vår förhoppning är att om några år kunna visa upp djur som ska göra teckningen godkänd för utställning. Jag tycke mig se en unge med fin potential som är viltgrå vitörad.Än är de för små men känns som jag sparar. 

Jag hoppas även på en zobelsiames från Olivas kull som jag kan ställa ut. Än är de bara några dagar så det får vi se.

Även dessa kullar finns det intresselistor på och jag kommer kontakta er som står med först innan de ungar som jag inte behåller kommer gå till försäljning. Det kommer ta lite längre tid än vanligt med andledning till att jag väljer ut till framtida avel först. Så ungefär vid 4 -5 veckors ålder på ungarna kommer jag kontakta er som är intresserade. Så vet ni 🙂. Tack på förhand! 

 

  

6. jul, 2020

Om det går så kommer det att födas nya kullar vecka 29. Kullarnas planering finns under kullplaneringsfliken här på sidan. Som vanligt är det inte helt klockrent att man ser på honan att hon är dräktig. Det är bara att vänta och se...

Den fina lilla M-kullen börjar så smått att flytta ut denna veckan då de är 8 veckor. Man får vänta lite lägnre om man ska få stamtavla, då jag ringmärker ungarna och de har för små baktassar för det nu. Vid 10 veckor brukar det bli lagom.

Det har varit endel värme att brottas med i juni. Är viktigt att tänka på att kaniner klara kyla bättre än värme. Behövligt att man tar ut dem i skuggan och lägger eventuellt in kylblock med handuk i buren på dagarna när temperaturen nå 30 grader. Nu är det helt klart behagligare för kaninerna då det nästan är höstliknande väder här hemma hos oss på bara 15 grader celcius. 

På återseende!🙂 

20. jun, 2020

Nu finns det några ungar till salu här hos oss. Som vanligt är jag mån om vart min lille kompis kommer att hamna och tar tacksamt emot beskrivning om hur man tänker kring sin framtida kanin. Hur den ska bo? Vem som ska sköta om den i hemmet? 

Jag svarar självklart om man har frågor och kan ge tips om man är helt ny som kaninskötare.

 

VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG OM INTRESSE FINNS 🙂