Kaninblogg

13. maj, 2020

Igår föddes 7 ungar!Lövhagas M-kull. Alla var pigga och mätta idag när jag kollade till dem. Mamma är Lövhagas Ivey och pappa Järnbergas Simba.

10. maj, 2020

Det är full fart på de två små kullarna jag har. K-kullen där alla ungarna ärtingade, och L-kullen är på gång att tingas ut.
L-kullen är så lika så jag behöver göra en liten färgmärkning i öronen. Ni som är med som intresserade kommer att få frågan först. Ha lite tålamod för det kan vara en process. Jag vill att de som är på tur ska ha ett dygns betänketid och känna in. Det är en ny familjemedlem som förhoppningsvis ska vara med i många år. Stora grejer! ❤️

 

på bilden: två ungar från K-kullen. svårt att nå långt ner i vattenskålen.

25. apr, 2020

Hemligheten till en sund och frisk kanin är enkel. Hö är det bästa du kan ge din kanin. Det har många stärkande effekter och är ett måste för att kaninen ska må bra. 

• Det håller kaninen sysselsatt

• Det slipar alla tänder i munnen. Om du inte visste så växer kaninens tänder alltid. Precis som naglar. Därför måste hö hjälpa till för vår tamkanin att hålla nere tänderna. Om börjar växa fel på grund av de inte slipas kan det bli förödande att få rätt på.

• Det är också superviktigt för kaninens tarmar. De håller en god bakterieflora och håller igång magen. Kaniner kan inte rapa eller spy. Om det blir stopp i magen kan det gå fort till mycket smärta och ibland dödlig utgång. 

• Hö hjälper också till att hålla magen upptorkad på kaninerna. Man kan absolut ge grönt gräs på sommaren men blanda kosten då med hö också. 

 

19. apr, 2020

Här på Lövhaga är det bebislycka just nu! ❤️
De växer i rask takt och är inte längre nakna utan har fått en liten stubb av den första pälsen som visar sig. 
Är så spännande att följa dem och se vilka de blir. K- kullen var en vecka igår och L-kullen är bara tre dagar. Mammorna får lite extra tillsyn och extra energi nu när de ska producera mjölk till de små.

Är så tacksam över alla som hört av sig och visar intresse på dessa små. Det är så härligt med alla beskrivningar som kommer om kaninens framtida hem. Det uppskattar jag väldigt mycke.

Kan vara mer exakt om ca två veckor och då kan man även tinga. Börjar givetvis med de som satt sig på intresselistan. 

Vi hörs snart igen! 😊

På bilden: Lövhagas K-kull 1 vecka gammal

16. apr, 2020

Kullen mellan Hagaborgs Olivia och Järnbergas Simba kom idag under dagen. 6 små liv! Välkomna ❤️